У Сєвєродонецьку незабаром відкриють усі відділення Луганської обласної лікарні

Організація Об'єднаних Націй виділить 400 мільйонів доларів для ремонтних робіт із відновлення всіх відділень обласної клінічної лікарні у Сєвєродонецьку

Директор департаменту охорони здоров'я Єгор МАСЛОВ повідомив, що на підконтрольній Україні території області відсутні медичні відділення, які були в обласній клінічній лікарні, оскільки цей заклад знаходиться на окупованій території.

«Такі види медичної допомоги, як гастроентерологія, алергологія, гематологія, пульмонологія на даний час надають у міських і районних терапевтичних відділеннях. В особливо складних випадках місцевих мам з новонародженими приймають перинатальні центри Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя та Києва», — зазначив Єгор МАСЛОВ.

Капітальний ремонт організовують в обласній клінічній лікарні у приміщеннях, розташованих по вул. Сметаніна у Сєвєродонецьку. «За програмою розвитку ООН на відновлення цих будівель буде виділено близько 400 мільйонів доларів. Також фінансування буде здійснюватися з обласного бюджету», — наголосив МАСЛОВ.

Початок будівельних робіт заплановано на липень.

Сьогодні основні обласні медичні установи розташовуються в таких містах:

  • відділення гемодіалізу — Сєвєродонецьк;
  • обласна клінічна лікарня для дітей, обласний кардіологічний диспансер, обласна МСЕК — Лисичанськ;
  • обласне онкологічне відділення, основна база медичного університету — Кремінна;
  • обласне хірургічне відділення — Рубіжне;
  • обласна швидка медична допомога — Старобільськ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді