КМУ підвищив тариф на стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19

UA RU
Новий тариф діє з 1 листопада

КМУ підвищив тариф на стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19

КМУ ухвалив постанову, яка збільшує тариф за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» до 634 330 грн. Медзаклади, що працюють із хворими на COVID-19, зможуть отримати підвищені виплати вже за листопад.

⚡ Як лікувати пацієнтів із COVID-19: ЗМІНИ

«Вже майже місяць медики працюють у посиленому режимі. Споживання кисню хворими з коронавірусною хворобою зросло в 5 разів. Тому ми бачимо необхідність збільшити вартість ковідного пакета, який буде виплачуватися для тих медзакладів, які працюють із хворими на COVID-19. Додатково пацієнтів за ці гроші забезпечуватимуть лікарськими засобами, що потрібні для лікування в умовах інтенсивної терапії та надання медичної допомоги в умовах денного стаціонару», — зазначив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Попередньо глобальна ставка пакета становила:

  • 577, 7 тис. грн — із 1 жовтня 2021 року
  • 554 тис. грн — із 1 квітня по 30 вересня 2021 року

Оплата за надання медпослуг у зв’язку із запропонованими змінами відбуватиметься в рамках видатків, передбачених на реалізацію програми медгарантій у 2021 році. Зокрема, за кошти, акумульовані через зменшення захворюваності на COVID-19 у літній період.

Раніше Кабмін призначив голову НСЗУ.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді