У Харкові стартував цикл лекцій про лікування вогнепальних поранень

14 травня поточного року в Харківському національному медичному університеті стартував цикл лекцій для підвищення кваліфікації науковців та педагогів з питань військово-медичної підготовки

Вчора, 14 травня, у Харківському національному медичному університеті стартував цикл лекцій для підвищення кваліфікації науковців та педагогів з питань військово-медичної підготовки.

Цикл проходить у межах Плану заходів Міністерства охорони здоров’я України для організації навчального процесу в умовах режиму підвищеної готовності та надзвичайних ситуацій.

Інтерни, лікарі та викладачі вишу ознайомились із клінічним досвідом і сучасними підходами до лікування вогнепальних поранень під час лекції «Сучасні методи лікування вогнепальних поранень: стратегія і тактика». Лектор — член-кореспондент НАМН України, завідувач кафедри ортопедії та травматології Дніпропетровської медичної державної академії професор Олександр ЛОСКУТОВ.

Учасникам наочно продемонстрували методи лікування міно-вибухових травм та етапи медичної евакуації постраждалих на полі бою.

Структуру локалізації поранень у ході проведення АТО показали на основі проаналізованих даних кафедри військово-польової хірургії Української військово-медичної академії, а також травматологічного відділення Київської та Дніпропетровської обласної клінічної лікарні.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді