МОЗ надало роз’яснення щодо експорту препаратів крові, що виробляються ПрАТ«Біофарма»

Компанія ПрАТ «Біофарма» повідомила, що планує протягом тижня призупинити виробництво медикаментів через відсутність дозволу на експорт уже готових препаратів крові за договорами

У четвер, 14 травня 2015 року, компанія ПрАТ «Біофарма» повідомила, що планує протягом тижня призупинити виробництво медикаментів через відсутність дозволу на експорт уже готових препаратів крові за договорами. З огляду на це, Міністерство охорони здоров’я України повідомляє.

Відповідно до пункту 3 Постанови Кабінету Міністрів України «Порядок реалізації за межі України компонентів донорської крові і препаратів, виготовлених з донорської крові та її компонентів, а також вивезення з України донорської крові та її компонентів» від 14.09.1998 № 1427-98-п, реалізація за межі України препаратів крові та її компонентів суб’єктами підприємницької діяльності здійснюється лише за умови надання спеціального дозволу від імені Кабінету Міністрів України віце-прем’єр-міністром України, що організовує розроблення і реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я, за обгрунтованим поданням МОЗ.

МОЗ неодноразово зверталося до КМУ з листами-обгрунтуваннями про надання спеціального дозволу на експорт препаратів крові ПрАТ «Біофарма» (останній від 17 січня 2015 року), так як препарати крові цього виробника не впливають на задоволення ними потреб охорони здоров’я населення України.

ПрАТ «Біофарма» виготовляє препарати здебільшого із імпортованої сировини, отже наявність запасів препаратів крові в Україні не змінюється від експортної діяльності даним виробництвом.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді