МОЗ надало роз’яснення щодо вакцин проти сказу

Вакцина для попередження сказу не є плановою, а показана лише тим людям, які безпосередньо були покусані тваринами, та яким лікар призначив курс профілактичних щеплень проти сказу

Міністерство охорони здоров'я України закуповує вакцини проти сказу відповідно до попередніх заявок регіонів та в межах того фінансування, яке виділяється з Державного бюджету на проведення імунопрофілактики. Крім того, закупівля вакцин здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

Вакцина для попередження сказу не є плановою, а показана лише тим пацієнтам, які були покусані тваринами, та яким лікар призначив курс профілактичних щеплень проти сказу.

Останні поставки в регіони України антирабічної вакцини, закупленої у 2014 році, відбулись наприкінці минулого року та в березні 2015 року у кількості, що дасть змогу використовувати її до моменту надходження вакцин, які будуть закуплені після проведення тендерних процедур на 2015 рік.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді