Уряд затвердив положення, що регламентує співпрацю вишів і ЗОЗ, на базі яких розміщені клінічні кафедри

Постанова КМУ від 28.12.2020 № 1337 затвердила Положення про організацію освітнього процесу у закладах охорони здоров’я за участю науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти у сфері охорони здоров’я

⭐ Зміни в медичному законодавстві за лютий ⭐

Уряд затвердив положення, що регламентує співпрацю вишів і ЗОЗ, на базі яких розміщені клінічні кафедри


ЗОЗ, на базі якого розташовується клінічна кафедра, і заклад освіти співпрацюють відповідно до Положення та договору про співпрацю. Умови припинення функціонування клінічної кафедри визначає договір.

Профіль клінічної кафедри повинен відповідати профілю ЗОЗ (його структурного підрозділу, відділення), на базі якого вона розміщена.

Науково-педагогічний працівник має право надавати медичну допомогу за умови обов’язкової реєстрації в електронній системі охорони здоров’я.

Медичну допомогу надають, якщо пацієнт дав інформовану добровільну згоду на проведення діагностики, лікування, операції, знеболення і на присутність або участь учасників освітнього процесу за оновленою формою № 003-6/о.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді