У вересні Україна почне залучати міжнародні організації для закупівлі ліків

Міністр охорони здоров’я України Олександр КВІТАШВІЛІ повідомив, що у вересні почнеться процес держзакупівель ліків із залученням міжнародних організацій

МОЗ України анонсувало початок держзакупівель ліків із залученням  міжнародних організацій у вересні. Про це повідомив під час брифінгу Міністр охорони здоров’я України Олександр КВІТАШВІЛІ, який транслював телеканал «112 Україна».

«Ми плануємо підписати договір вже через два тижні, до 25 серпня, щоб вже почати процес у вересні закупівель із залученням міжнародних організацій. Наскільки нам обіцяє ЮНІСЕФ та програма розвитку ООН, вони зможуть дуже швидко завезти у країну препарати, які ми у них будемо закуповувати. Виходячи з того, що у цих організацій є багаторічні контракти з виробниками і є готова продукція, яка на складах. Це добре, це дає нам можливість без дефіцитів закрити цей рік, та до кінця року і вже до цього місцеві закупівлі приєднаються. До кінця року всі абсолютно потреби, які у нас є, були перекриті і закриті», — повідомив О. КВІТАШВІЛІ.

Міністр також повідомив, що на наступний рік весь процес закупівель почнеться не влітку, а в лютому-березні, як тільки буде затверджено бюджет.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді