В МОЗ обговорили найближчі кроки співпраці з ВООЗ з питань громадського здоров’я

В Міністерстві охорони здоров’я України відбулася зустріч директора Департаменту громадського здоров’я Світлани ОСТАШКО за участю головного позаштатного спеціаліста Міністерства охорони здоров'я України зі спеціальності «Інфекційні хвороби» Ольги ГОЛУБОВСЬКОЇ з представниками Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні

В Міністерстві охорони здоров’я України відбулася зустріч директора Департаменту громадського здоров’я Світлани ОСТАШКО за участю головного позаштатного спеціаліста Міністерства охорони здоров'я України зі спеціальності «Інфекційні хвороби» Ольги ГОЛУБОВСЬКОЇ з представниками Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні: медичним спеціалістом Бюро ВООЗ в Україні Андрієм СЛАВУЦЬКИМ та національним спеціалістом Бюро ВООЗ в Україні Жанною ЦЕНІЛОВОЮ.

Під час зустрічі обговорили ситуацію з лептоспірозом в Україні, реєстрацію інфекційних захворювань, діагностики та лікування хворих.

Департаментом громадського здоров’я було надано оперативну інформацію щодо захворюваності на лептоспіроз впродовж останніх років. Головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України зі спеціальності «Інфекційні хвороби» поінформувала про організацію надання медичної допомоги хворим з лептоспірозом, удосконалення порядку надання медичної допомоги таким хворим (підготовка клінічного протоколу з доказовою базою).

Колеги з Бюро ВООЗ в Україні повідомили про увагу Всесвітньої організації охорони здоров’я до стану інфекційної захворюваності в Україні, у тому числі звернули увагу, що у вересні передбачено розгляд на Всесвітній асамблеї ООН Стратегії щодо туберкульозу до 2035 року.

Було обговорено подальші кроки співробітництва.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді