Четверо дітей захворіли на серозний менінгіт

Державна санітарно-епідеміологічна служба України повідомляє про ускладнення епідемічної ситуації серед учнів запорізької школи: cтаном на 18 вересня зареєстровано чотири випадки серозного менінгіту ентеровірусної етіології

Державна санітарно-епідеміологічна служба України повідомляє про ускладнення епідемічної ситуації серед учнів Запорізької спеціалізованої школи із поглибленим вивченням іноземних мов №7: станом на 18 вересня зареєстровано чотири випадки серозного менінгіту ентеровірусної етіології.

Випадки захворювання почали реєструвати з шостого вересня. Серед захворілих дітей троє навчаються в одинадцятому класі, одна дитина — у п’ятому класі.

Усіх захворілих з попереднім діагнозом ГРВІ, менінгіт у стані середньої важкості госпіталізовано до інфекційної лікарні. За результатами лабораторних досліджень проведених методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) із спинномозкової рідини хворих виявлено РНК ентеровіруса.

З метою попередження поширення інфекції Держсанепідслужбою у вогнищі організовано комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів, проведено заключну дезінфекцію, за контактними встановлено медичне спостереження.

Посилено епідеміологічний нагляд за ентеровірусною інфекцією, моніторинг за циркуляцією ентеровірусів серед населення.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді