У Львові свідоцтво про народження можна отримати у пологовому будинку

З початку вересня цього року у Львові стартував пілотний проект Міністерства юстиції з видачі свідоцтв про народження у пологових будинках

З вересня цього року у Львові стартував пілотний проект Міністерства юстиції України з видачі свідоцтв про народження у пологових будинках. Розпочали запроваджувати новацію з Міського комунального клінічного пологового будину №1 (вул. Мечнікова, 8).

Міністр юстиції Павло ПЕТРЕНКО наголосив, що така практика значно спростить оформлення всіх необхідних документів. «Щоб зробити маленький внесок для комфорту тих українок, які народжують нам майбутнє покоління, Міністерство юстиції почало у Львові пілотний проект з видачі без бюрократії і без черг свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку. Це дуже проста, але дуже потрібна ініціатива. Завдяки їй українські батьки після народження дитини більше не будуть змушені стояти в чергах в РАЦСах», — зазначив він.

Щоб отримати свідоцтво про народження дитини матері достатньо заповнити відповідну заяву, вказавши бажане ім’я новонародженого та зазначивши імена батьків. Процедура проводиться у пологовому будинку за бажанням — послуга паралельно надаватиметься у РАЦС.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді