У Львові за вересень зареєстровано 18 випадків серозних менінгітів

Протягом вересня у Львові було зареєстровано 18 випадків серозних менінгітів, з них 13 випадків — серед дітей. Епідрозслідування засвідчило, що захворювання зареєстровані у різних районах міста і не пов’язані між собою

Із зниженням температури повітря зростає кількість хворих на менінгіт. Кожний такий випадок опиняється під пильним наглядом спеціалістів Держсанепідслужби, адже захворювання цілком виліковне, але якщо запустити процес і звернутися до лікаря запізно, може призвести до смерті пацієнта.

Протягом вересня у Львові було зареєстровано 18 випадків серозних менінгітів, з них 13 випадків серед дітей. Епідрозслідування засвідчило, що захворювання зареєстровані у різних районах міста і не пов’язані між собою. Виключені контакти хворих за місцем проживання та навчання. Силами Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» в домашніх вогнищах та організованих колективах проводяться обстеження контактних. Результати в роботі.

Найбільше випадків захворювання на серозний менінгіт у Львівській області було зареєстровано у 2013 році, і з того часу проводиться пильне епідеміологічне спостереження. Фахівцями Держсанепідслужби у Львівській області був проведений весь комплекс протиепідемічних заходів.

Для попередження ускладнень епідемічної ситуації пов’язаної із ентеровірусними інфекціями у регіоні проводиться постійний моніторинг за станом стічних вод інфекційних стаціонарів та води відкритих водоймищ в місцях скидання господарсько-фекальних стічних вод в межах населених пунктів, джерел водопостачання та реакреаційних зон.

Головне управління Держсанепідслужби України у Львівській області проводить щоденний моніторинг захворюваності на серозні менінгіти та ентеровірусну інфекцію в регіоні.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді