Грузія надіслала до Одеси 25 тисяч вакцин проти туберкульозу, кашлюку та поліомієліту

Грузія надіслала до Одеси 25 тисяч вакцин проти туберкульозу, кашлюку та поліомієліту. Вантаж надійшов на склад Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, звідки його розподілять між дитячими поліклініками та пологовими будинками

Грузія надіслала до Одеси в якості гуманітарної допомоги 25 тисяч вакцин проти туберкульозу, кашлюку та поліомієліту. Вантаж надійшов на склад Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, звідки його розподілять між дитячими поліклініками та пологовими будинками.

Курує дане питання радник голови Одеської ОДА Марія ГАЙДАР, яка надала представникам медустанов відповідні документи на отримання препаратів. За її словами, надійшли вакцини виробництва Італії, Іспанії, Франції та Болгарії: «Препарати сертифіковані, доставка пройшла через Міністерство охорони здоров’я. Вакцина від поліомієліту — французька, БЦЖ — виробництва Іспанії та Болгарії. Це — гуманітарна допомога, яка прийшла в наш регіон».

Тетяна ПОКОТИЛОВА, заступник головлікаря дитячої лікарні, зазначила, що вакцини надійшли на склад у такій кількості:

  • 4,7 тис. 20-дозних ампул БЦЖ (протитуберкульозна вакцина);
  • 6,5 тис. ампул з вакциною проти гепатиту «Б»;
  • 7 тис. — проти кашлюку;
  • 6,8 тис. — дифтерії та правця.

За словами головлікаря названої медустанови Валентина ГУДЗЯ, потреби у вакцині проти поліомієліту на найближчі півроку майже закриті, а АКДП (коклюш, дифтерит, правець) і АДС (дифтерит, правець) вистачить трохи більше як на 1 місяць. Але, на жаль, закрито лише 30% потреби у вакцині БЦЖ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді