У Черкасах відкриють медичний факультет Донецького національного медичного університету

У Черкасах відкриють медичний факультет Донецького національного медичного університету ім. М. Горького. Наразі завданням влади є знайти приміщення для проведення навчального процесу

У Черкасах відкриють медичний факультет Донецького національного медичного університету ім. М. Горького. Наразі перед владою стоїть завдання знайти приміщення для проведення навчального процесу.

У жовтні було створено робочі групи у Донецькому НМУ та у Черкасах для відкриття факультету. Для донецького вузу відкриття медичного факультету у Черкасах — необхідність подальшого розвитку навчального закладу, зважаючи на ситуацію на сході країни.

Делегація з Донецького медуніверситету вже двічі завітала до Черкас, щоб ознайомитися з місцевістю, оглянути перспективні приміщення, клінічні бази, обговорити деталі подальшої співпраці. Пошук ще триває, до нього залучені працівники обласної та міської влади. Також, звісно, шукають і гуртожиток для студентів.

Перенесення факультету є важливим і для Черкащини, бо в області дефіцит лікарів сягає близько 100 тисяч осіб. Водночас Донецький медичний університет мав цього року 20% недобору абітурієнтів на бюджетну форму навчання через складну ситуацію на сході, зважаючи на яку був частково перенесений до підконтрольного Україні Краматорська. Тепер розташування навчального закладу стане більш зручним і для мешканців з сусідніх областей: Кіровоградської, Полтавської, Київської. Тож співпраця має бути плідною.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді