На Одещині впроваджуватимуть західну модель екстреної медичної допомоги

За словами в.о. міністра охорони здоров'я Уляни СУПРУН в інтерв'ю «Новому времени», МОЗ розпочинає пілотну програму з переходу на західну модель екстреної медичної допомоги, й першим регіоном з впровадження такої системи стане Одещина.

За новою системою в екіпажах швидких з'являться екстрені медичні техніки, які будуть водночас водіями та надаватимуть мінімальну необхідну медичну допомогу на місці, а також працюватимуть парамедики, які доглядатимуть за людиною по дорозі до лікарні.

У лікарнях з'явиться окрема кімната чи відділення невідкладних станів, де пацієнта оглядатимуть комплексно і лише після цього направлятимуть для подальшого лікування до відповідних відділень.

На думку Уляни СУПРУН, реформу екстреної медичної допомоги можна здійснити достатньо швидко. За її словами, зараз МОЗ готує програму для навчання екстрених медичних техніків. Двоє українських інструкторів проходять експертне навчання у США, після повернення вони зможуть почати таку навчальну програму в Україні, наприклад, в Одесі.

За інформацією УНІАН

Безперервний професійний розвиток медичних сестер у 2024 році

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді