Міжнародний день боротьби проти генетично модифікованих організмів

На сьогодні науковці та лікарі продовжують дискутувати на тему шкідливості вживання генетично модифікованих організмів в їжу. Однозначної відповіді досі немає.

Сьогодні напис «без ГМО» можна побачити на упаковці багатьох продуктів харчування, але ще декілька років тому вираз «генно-модифікований організм» був майже нікому невідомий.

Щорічно, 8 квітня, відзначається Міжнародний день боротьби проти генетично-модифікованих організмів. Ця подія — можливість нагадати суспільству про шкідливу дію генетично модифікованих організмів, хоча на сьогодні науковці та лікарі продовжують дискутувати на тему шкідливості генетично модифікованих організмів, а однозначної відповіді й досі немає.

Генетично модифікований організм — це організм який має штучно створені або запозичені гени. Історія виникнення ГМО пов’язана з появою генної інженерії у 70-х роках ХХ століття. Комерційне застосування ГМО набуло поширення у 90-х роках та ставало більш популярним з кожним роком.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50554

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3453

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6848

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді