Чи підвищать заробітну плату медичним працівникам?

На 2013 рік заплановано послідовне підвищення рівня соціального захисту медиків та зміцнення авторитету і престижу роботи медичного працівника. Крім того, вводиться система місцевих стимулів, в межах якої будуть виділені кошти на поліпшення умов праці медичним працівникам.

5 червня 2013 року відбулись парламентські слухання «Сучасний стан, шляхи та перспективи у сфері охорони здоров’я України». Під час події Міністр охорони здоров’я України Раїса БОГАТИРЬОВА зазначила, що, крім широкого впровадження сучасних технологій діагностики та лікування, модернізації медичних установ, розвитку первинної медико-санітарної допомоги та створення сучасної служби екстреної медичної допомоги, реформування системи охорони здоров’я України передбачає послідовне підвищення рівня соціального захисту медиків та зміцнення авторитету і престижу роботи медичного працівника.

За словами Міністра охорони здоров’я України, «ключова проблема, з якою ми стикаємося в ході реформування медичної галузі, ― дефіцит ресурсів». Також вона додала, що цей дефіцит стосується не лише фінансового, а й кадрового забезпечення охорони здоров’я.

На 2013 рік заплановано підвищення заробітної платні працівникам фтизіатричної служби, повідомила керівник МОЗ, збільшення оплати працівникам екстреної медичної допомоги за рахунок надбавок. Крім того, вводиться система місцевих стимулів, в межах якої влада на місцях виділяє кошти на поліпшення умов праці медичним працівникам, надаючи пільги на оплату житла, безкоштовний транспорт, мобільний зв’язок, відпочинок та оздоровлення медиків та їхніх сімей.

Не менш важливо, на думку Раїси БОГАТИРЬОВОЇ, щоб працівники медичної галузі теж дбали про авторитет своєї професії та підвищення довіри з боку громадян до медиків.

«Підвищення статусу медика ― це не тільки збільшення заробітної плати, а й поліпшення ставлення суспільства до нас», ― зазначила Міністр охорони здоров’я України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді