У Кіровоградській області стартувала медична реформа

Вчора, 4 липня, депутатами Кіровоградської міської ради був підтриманий проект про створення на базі міських поліклінік трьох центрів медико-санітарної допомоги. Більшість депутатів погодилось, що розпочинати реформу потрібно вже зараз.

Вчора, 4 липня, депутатами Кіровоградської міської ради був підтриманий проект про створення на базі міських поліклінік трьох центрів медико-санітарної допомоги. Таким чином, можна вважати що Кіровоградська область розпочала впровадження медичної реформи, сутність якої полягає у збільшенні фінансування, посиленні матеріально-технічного забезпечення медичної галузі, роз меженні первинного і вторинного рівнів медичної допомоги тощо. Більшість депутатів погодилось, що розпочинати реформу потрібно вже зараз, адже в інакшому випадку місто вже в наступному році може втратити можливість фінансувати медичну галузь.

Планується, що фінансування первинного та вторинного рівнів медичної допомоги буде розмежовано вже в наступному році. Також передбачено ряд заходів, щодо збільшення кількості сімейних лікарів. Окрім цього, на сесійному засіданні депутатами були внесені зміни до бюджету міста. З доходів бюджету, який був збільшений на 4,2 мільйона гривень. Частина цих грошей буде спрямована на капітальний ремонт закладів охорони здоров’я.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді