У Луцьку пройшов семінар з питань репродуктивного здоров’я

3 серпня у Луцькому міському центрі сім’ї, дітей та молоді пройшов семінар за участі лікарів Центру планування сім’ї Комунального закладу «Луцький клінічний пологовий будинок». Темою заходу стало питання репродуктивного здоров’я населення.

Щороку у світі вагітніє близько 208 мільйонів жінок. 59% із них планують народження дитини, а в решті випадків вагітність не бажана.

Про репродуктивне здоров’я сім’ї в контексті запобігання ранньому соціальному сирітству йшлося на семінарі для фахівців із соціальної роботи, організованого Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві з Центром планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку (далі ― Центр планування сім’ї).

Завідувач Центру планування сім’ї Лариса ШЕНДИБИЛО повідомила, що у Волинській області зареєстровано одні з найвищих показників народжуваності.

Зокрема, експерт наголосила, що у Центрі планування сім’ї можна не тільки проконсультуватися стосовно методів та шляхів планування сім’ї, а й безкоштовно отримати засоби контрацепції в рамках проекту «Разом до здоров’я».

Варто додати, що вже другий рік поспіль у Центрі планування сім’ї працює «Соціальна школа репродуктивного здоров’я для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах». У рамках школи лікар акушер-гінеколог Центру планування сім’ї Анжела РИБАНОВИЧ консультує жінок та проводить міні-тренінги для студентів і підлітків щодо збереження репродуктивного здоров’я.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді