У Луганську відкрили обласний перинатальний центр

Сьгодні у Луганську відбулось урочисте відкриття нового обласного перинатального центру. Це вже 11-й такий заклад, створений у межах Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства».

Сьогодні у Луганську відбулось урочисте відкриття нового обласного перинатального центру. Це вже 11-й такий заклад, створений у межах Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства».

Про це повідомив Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав КАСЬКІВ. Він зауважив, що збільшення народжуваності в Україні є одним з основних завдань держави.

Окрім цього,  як відзначив Голова Держінвестпроекту, про успіхи Національного проекту вже свідчать конкретні результати: за останні 2 роки у перинатальних центрах народилися понад 30 тисяч немовлят; торік в Україні зафіксовано найменший рівень смертності дітей віком до одного року за всю історію Незалежності України; в Кіровоградській області показник смертності немовлят, який був одним із найвищих в країні, всього за один рік зменшився на 28%.

Новий Луганський обласний перинатальний центр — медичний заклад ІІІ рівня оснащений сучасним діагностично-лікувальним обладнанням та системами спостереження. Медичний заклад розрахований на 120 ліжко-місць, щороку він прийматиме 3500 вагітних жінок, також в ньому облаштовано 38 ліжок сумісного перебування матері та дитини, 8 індивідуальних пологових зал та 2 інфекційних пологових бокси. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді