Депутатом було запропоновано ведення обов’язкової перевірки на ВІЛ при вступі до ВНЗ та прийнятті на роботу

Народний депутат Тетяна СЛЮЗ внесла до Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до деяких Законів України (щодо профілактичних заходів протидії розповсюдження ВІЛ)».

Депутатом Верховної Ради Тетяною СЛЮЗ було запропоновано посилити перевірку громадян на ВІЛ при вступі до вищих навчальних закладів та прийнятті на роботу. Про це йде мова у проекті закону «Про внесення змін до деяких Законів України (щодо  профілактичних заходів протидії  розповсюдження  ВІЛ)» № 3072, зареєстрованого у Верховній Раді від 12.08.2013.

Відповідні зміни пропонуються внести до  Закону України «Про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), та правовий і соціальний  захист людей, які живуть з ВІЛ (щодо обов’язкового тестування з метою виявлення ВІЛ)».

Зокрема, пропонується введення обов’язкового тестування на ВІЛ для громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні та для громадян, осіб,  які звернулися за наданням статусу біженця та яким надано  статус  біженця  в  Україні,  інших іноземців  та  осіб  без  громадянства,  які на законних підставах тимчасово  перебувають  на  території  України.

Також, депутат пропонує ведення обов’язкового тестування на ВІЛ під час :

  • вступу до вищих навчальних закладів;
  • прийняття на роботу;
  • в’їзду до України на термін більше трьох місяців (для іноземців).

Окрім цього, під час обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб пропонується введення періодичного тестування на наявність ВІЛ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді