За перше півріччя 2013 року українці придбали 625 мільйонів упаковок лікарських засобів

В Україні збільшилися темпи зростання обсягів фармацевтичного ринку. За результатами першого півріччя 2013 року обсяг продажів лікарських засобів в Україні склав 14,6 мільярдів гривень за 625 мільйонів упаковок.

На офіційному сайті Державної служби України з лікарських засобів були опубліковані статистичні дані щодо обігу фармацевтичного ринку України.

За результатами першого півріччя 2013 року обсяг продажів лікарських засобів в Україні склав 14,6 мільярдів гривень за 625 мільйонів упаковок, що на 15,7% в грошовому та на 3,8% в натуральному вираженні (тобто в упаковках) більше ніж минулого року.

Варто зауважити, що в натуральному виражені більшість проданих ліків було вітчизняного виробництва (65,4%) і лише 34,6% упаковок були іноземного виробництва. У грошовому вираженні ситуація зовсім інша: за ліки іноземного виробництва було сплачено 68,6% грошей і лише 31,4% українські споживачі сплатили за українські лікарські засоби.

На думку начальника відділу корпоративних рейтингів агентства «Кредит-Рейтинг»  Олексія ЧОРНОРОТОВА протягом останніх п’яти років фармацевтичний ринок України у цілому характеризувався високими темпами росту (у середньому на 15-20% щорічно), але при цьому рівень споживання лікарських засобів на душу населення залишається досить низьким (витрати на медичні препарати займають 4-5 місце у загальній структурі витрат домогосподарств України). Фармацевтичний ринок України  є другим за обсягами серед країн СНД після Росії (за підсумками 2012 року Україна займала 12-14% ринку СНД).

За матеріалами сайту pharma.net.ua 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді