Домедична допомога: круглий стіл у Міністерстві охорони здоров’я України

До Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги у Міністерстві охорони здоров’я України відбувся круглий стіл, присвячений питанням першої медичної допомоги та безпеки дорожнього руху.

13 вересня у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) відбувся круглий стіл, присвячений Всесвітньому дню надання першої медичної допомоги. Мета заходу — пропаганда простих медичних навичок, своєчасне застосування яких може врятувати життя постраждалому, запобігти розвитку ускладнень. Темою обговорення стала перша медична допомога та безпека дорожнього руху, оскільки спостерігається глобальна криза у сфері безпеки на дорогах. Зокрема, кожного року у світі під час ДТП гине 1,2 мільйони осіб, а ще 50 ― отримують травми та каліцтва.

Організаторами круглого столу стали ВГО «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги» та ВГО «Асоціація безпеки дорожнього руху» за підтримки Київської міської державної адміністрації, Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України та інших.

Почесним учасником заходу став, зокрема, Михайло СТРЕЛЬНІКОВ, начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України. Темою його виступу була роль центрів екстреної медичної допомоги у підготовці з питань надання домедичної допомоги.

Детальною інформацією щодо статистики ДТП у м. Києві поділився Анатолій ВЕРШИГОРА, головний лікар Київської міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф.

Запрошеним гостем з Європи став Юп ГУС, Президент міжнародної організації з безпеки дорожнього руху. Темою його доповіді стала європейська практика надання домедичної допомоги.

Також захід відвідали представники Товариства Червоного Хреста України, одним з напрямів статутної діяльності якого є навчання навичкам домедичної допомоги. Власне, на сьогодні у Товаристві зареєстровано 87 навчальних класів, у яких підготовлено 16 000 курсантів. У організації працюють 147 інструкторів і 33 тренери. Є сертифікований майстер-тренер, який може готувати національних тренерів з домедичної допомоги.

Товариство готується до проведення третьої Національної молодіжної Асамблеї, Школи Першої Допомоги і Молодіжного Лідерства, присвяченої 90-річчю створення Українського Червоного Хреста, що відбудеться 22−27 вересня 2013 року в АР Крим. Захід допоможе залучити нових волонтерів та відпрацювати навички першої допомоги у будь-яких екстремальних ситуаціях.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді