Міністр охорони здоров’я України розповіла про новий механізм оплати праці медичних працівників

Під час зустрічі з регіональними ЗМІ Раїса БОГАТИРЬОВА розповіла про надбавки до зарплати лікарів, а також про новий механізм оплати праці.

31 жовтня відбулась зустріч Міністра охорони здоров’я України Раїси БОГАТИРЬОВОЇ з  представниками регіональних ЗМІ.

Міністр охорони здоров’я України наголосила, що у цьогорічному державному бюджеті передбачено 250 мільйонів гривень на виплату надбавок медичним працівникам первинної ланки надання медичної допомоги у пілотних регіонах.

Зокрема було зазначено, що середня сума підвищення зарплати столичних лікарів склала 1040 гривень. У порівнянні з січнем 2012 року зарплата лікарів зросла на 33,6%, а зарплата середнього медичного персоналу — на 38,4%.

За словами Раїси БОГАТИРЬВОЇ у пілотних регіонах відпрацьовується новий механізм оплати праці медичних працівників: враховується не тільки обсяг виконаної роботи, але й її якість.

Нині перед Міністерством, за словами його керівника, постало нове завдання — відпрацювати об’єктивні критерії, за якими визначатиметься якість роботи сімейного лікаря. Будуть враховуватися всі об’єктивні індикатори — стан здоров’я людей на ділянці, кількість людей, які звернулися за допомогою, пацієнтів, що її отримали, а також кількість тих, хто викликав невідкладну медичну допомогу, через те, що сімейний лікар їх вчасно не відвідав.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді