Розпочато роботу інформаційного центру з питань клінічних випробовувань в Україні

15 листопада 2013 року розпочалась робота інформаційного центру з питань клінічних випробовувань в Україні. Проект спрямований на поліпшення обізнаності громадськості щодо клінічних випробувань в Україні.

15 листопада 2013 року розпочалась робота інформаційного центру з питань клінічних випробовувань в Україні. Цей проект, який спрямований на поліпшення обізнаності громадськості щодо клінічних випробувань в Україні, відбуватиметься у межах співпраці Європейської Бізнес Асоціації (далі — Асоціація) та агентства зі зв’язків з громадськістю «180 Public Relations & Public Affairs».

Агентство буде виконувати обов’язки прес-офісу Підкомітету з клінічних випробувань Комітету з охорони здоров’я  Європейської Бізнес Асоціації в Україні.

Комітет Європейської Бізнес Асоціації з охорони здоров’я, в складі якого функціонує Підкомітет з клінічних випробувань, є одним з найдосвідченіших та найчисленніших об’єднань у фармацевтичній галузі України.  Він є платформою для обговорення найактуальніших проблем та питань розвитку фармацевтичного та медичного секторів задля запровадження європейських практик ведення бізнесу і мінімізації перешкод на шляху інвестування в галузь.  

Підкомітет з клінічних випробувань об’єднує CRO та R&D фармацевтичні компанії. Основна робота зосереджена на питаннях проведення в Україні міжнародних клінічних випробувань, гармонізації та удосконаленні нормативно-правової бази, що регулює дані питання шляхом співробітництва з відповідними державними органами. Одними з пріоритетними напрямами є підвищення обізнаності та сприяння розвитку позитивного іміджу проведення клінічних випробувань в Україні та співробітництво з міжнародними асоціаціями з клінічних випробувань.

Клінічні випробування — будь-яке дослідження на суб’єктах випробування, призначене для виявлення чи перевірки фармакологічних і/або інших фармакодинамічних властивостей досліджуваного препарату, його впливу на клінічні прояви захворювання і/або для виявлення побічних реакцій, і/або для вивчення абсорбції, розподілу, метаболізму та виведення, і проведене з метою підтвердження його безпеки та/чи ефективності.

Клінічні випробування лікарських засобів — важлива складова діяльності науково-дослідних фармацевтичних компаній, адже вони є обов’язковим етапом розробки будь-якого нового препарату.

Агентство «180 Public Relations & Public Affairs» буде виконувати консультаційну та комунікаційну підтримку активностей та ініціатив в межах проекту та надаватиме послуги зі зв’язків із ЗМІ.

Про тонкощі оформлення документації для проведення клінічних випробовувань в Україні читайте у матеріалі: «Клінічні випробовування в Україні: оформлення договорів і формування бюджету».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді