«Медичне страхування можливо запровадити лише після зміни структури медичної допомоги», — Костянтин НАДУТИЙ

На думку начальника Управління реформ медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я Костянтина НАДУТОГО, реформа медичного обслуговування створює підґрунтя для запровадження медичного страхування.

Медичне страхування в Україні запровадять лише після зміни структури медичної допомоги.  Як повідомляє УНІАН, про це вчора зазначив начальник Управління реформ медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я Костянтин НАДУТИЙ.

На його переконання, реформа медичного обслуговування створює підґрунтя для запровадження медичного страхування.

«Медичне страхування — це інструмент. Запровадити медичне страхування без зміни структури медичної допомоги, без підвищення ефективності надання — неефективно. Росія швиденько запровадила медичне страхування на архаїчну структуру медичної допомоги. Там стали витрачати у декілька разів більше грошей — результати не задовольняють. Вони самі це визнають, кажуть: ми поспішили, треба було б зробити спочатку структурну перебудову (те, що робить зараз Україна), а потім вже медичне страхування», — зазначив Костянтин НАДУТИЙ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді