В Україні розпочато пілотний проект з впровадження страхової медицини

Оптимальний варіант страхування буде коштувати 80 гривень та оформлюватись на весь рік.

У Ялті розпочалась реалізація пілотного проекту зі страхової медицини. Про це зазначив ялтинський міський голова Сергій ІЛАШ, повідомляє UBR.

За його словами, наразі розпочався процес підписання договорів з двома страховими компаніями. Представники компаній вже працюють з головними лікарями санаторіїв, лікарень та поліклінік для організації медичного обслуговування застрахованих пацієнтів.

Проект буде реалізований як для мешканців міста, так і для туристів. Планується, що для ялтинців оптимальний варіант страхування буде коштувати 80 гривень на місяць та оформлюватись на увесь рік. Для туристів буде розроблений варіант разового страхового полісу.

Сергій ІЛАШ вважає, що впровадження страхової медицини буде вигідно для всіх — як для міста, так для туристів і самих ялтинців. «Страхові компанії будуть піклуватися про професійний рівень медперсоналу. Місто зможе закупити сучасну медичну апаратуру, а пацієнти отримають кваліфіковану допомогу», — пояснив міський голова.

Крім того, за його словами, на отримані додаткові кошти можна буде значно поліпшити утримання медичних об’єктів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді