Хмельниччина успішно виконала пілотний проект щодо держрегулювання цін на ліки для гіпертоніків

Протягом року подоляни отримали часткове відшкодування вартості лікарських засобів, задіяних у пілотному проекті, за більш як 340 000 рецептів.

У 2013 році Хмельницькій області на реалізацію пілотного проекту з відшкодування вартості ліків для хворих на гіпертонію держава виділила близько 6,5 мільйонів гривень. Ці кошти область використала повністю. Протягом року подоляни отримали часткове відшкодування вартості лікарських засобів, задіяних у пілотному проекті, за більш як 340 000 рецептів. При цьому держава дала змогу придбати ліки за нижчою ціною понад 230 000 жителів краю.

Найкраще у реалізації пілотного проекту спрацювали медичні та аптечні працівники 13 районів і міст, які більш ніж на 100% використали виділені кошти. У переліку лідерів Волочиський, Шепетівський, Славутський та Ізяславський райони.

У результаті реалізації пілотного проекту з гіпертонії вдалося на 4% зменшити кількість викликів бригад екстреної медичної допомоги. Крім того, з 14 до 25% зросло число пацієнтів, які регулярно отримують антигіпертензивну терапію. Також у 2013 році на вісім відсотків знизилась кількість гострих порушень мозкового кровообігу.

Медики впевнені, що завдяки реалізації пілотного проекту, запровадження європейського підходу до регулювання цін на лікарські засоби проти гіпертонії дасть змогу зберегти життя та здоров’я мільйонам українців

Ліки зі знижкою держави у рамках пілотного проекту тепер можна придбати у близько 550-ти аптечних закладах Хмельницької області.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді