Продовження проекту держрегулювання цін на ліки для гіпертоніків

За інформацією прес-служби Міністерства охорони здоров’я України строк реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою буде продовжено.

За інформацією прес-служби Міністерства охорони здоров’я України Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Документ розроблено Міністерством охорони здоров’я України враховуючи позитивні результати реалізації пілотного проекту в 2012–2013 роках та з метою його продовження у поточному році.

Крім продовження строку реалізації пілотного проекту, постановою передбачено відшкодування вартості аптекам за ліки, відпущені у грудні 2013 року, а також переміщення лікарського засобу з ІІ у І групу часткового відшкодування його вартості. Це сприятиме зниженню цін на такі ліки та підвищить рівень доступності та забезпеченості ними хворих.

На реалізацію пілотного проекту з держбюджету буде виділено 191,6 мільйонів гривень.

У 2013 році в рамках проекту було виписано більше 24,48 мільйонів рецептів на часткове відшкодування вартості ліків і відшкодовано вартість ліків за 11,39 млн. рецептів, що становить 46,54% від загальної кількості вже виписаних рецептів. Число осіб, які звернулись до аптек та отримали ліки, становить 9,17 мільйонів. Кількість аптечних закладів, задіяних у проекті, зросла у 3,3 рази (з 3 662 до 12 123).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді