У Міністерстві охорони здоров’я України провели нараду з питань доступності громадян до лікарських засобів

Одним з головних питань наради стали ризики фармацевтів, що можуть виникнути у зв’язку з нестабільністю міжбанківського ринку.

7 лютого 2014 року у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) відбулась робоча нарада за участі Міністра охорони здоров’я України Раїси БОГАТИРЬОВОЇ, виробників лікарських засобів, представників фармацевтичного ринку та аптечних асоціацій. Головною темою обговорення стала ситуація, яка може виникнути на фармацевтичному ринку України внаслідок коливання курсу національної валюти.

Одним з головних питань наради стали ризики фармацевтів, що можуть виникнути у зв’язку з нестабільністю міжбанківського ринку. Адже, як відомо, у 2008 році аналогічна ситуація призвела до кризи фармацевтичної галузі. Задля попередження такої ситуації під час наради було вирішено оперативному режимі узагальнити всі пропозиції, що були висловлені під час обговорення означеної проблеми, та підготувати пропозиції з її розв’язання, в тому числі шляхом внесення змін у нормативно-правову базу у сфері обігу лікарських засобів та ціноутворення на фармринку.

Міністр охорони здоров’я України доручила у короткий термін підготувати відповідні пропозиції з тим, щоб у суботу відбулося їхнє обговорення, а на початку наступного тижня – реалізація вироблених та узгоджених кроків, спрямованих на попередження стрімкого зростання цін на лікарські засоби та стабілізацію фармацевтичного ринку.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді