На Львівщині планують впровадження медичного страхування

Експерти вважають що медичне страхування є одним із перспективних напрямків розв’язання проблем фінансування галузі охорони здоров’я.

Про розвиток страхової медицини в області говорили представники робочої групи МОЗ України з опрацювання соціальних стандартів та фінансових нормативів бюджетної забезпеченості у сфері охорони здоров’я. Зокрема, професор Відкритого міжнародного університету «Україна» Анатолій ГОЛУНОВ та головний лікар Скадовської районної лікарні Херсонської області Віктор ТУРИК поділилися набутим досвідом та знаннями з львівськими колегами.

Нагадаємо, що суть медичного страхування заклечається в наступному: сплативши одноразовий страховий внесок, значно менший, ніж вартість усіх медичних послуг, громадяни впродовж року зможуть безкоштовно користуватися комплексом різноманітних послуг, що надають кваліфіковані спеціалісти. Окрім цього, експерти вважають що це один із перспективних напрямків розв’язання проблем фінансування галузі охорони здоров’я.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ростислав СТУПНИЦЬКИЙ зазначив, що питання страхової медицини на сьогоднішній день є дуже актуальним. Досвід зарубіжних країн показує, що відповідні страхові фонди можуть стати вагомим джерелом фінансування, а механізм формування і витрачання цих коштів може забезпечити саме його адресність, тобто фінансування не медичних закладів, а конкретних жителів. На сьогодні, в Україні,в умовах безоплатної медицини, медичне страхування залишається лише видом державного соціального страхування. Але потреби покращення рівня охорони здоров’я об’єктивно диктують пошук позабюджетних джерел фінансування для лікування громадян, медикаментозного забезпечення,  діагностики тощо.   

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді