Держлікслужба України пропонує зменшити кількість перевірок ліцензіатів

Держлікслужба пропонує планово перевіряти суб’єкти господарювання, які здійснюють виробництво (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки, не частіше ніж раз на 3 роки.

Державна служба України з лікарських засобів (Держлікслужба) пропонує зменшити кількість перевірок ліцензіатів, які проваджують діяльність з виробництва (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки, а також тих, які проваджують господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами через аптеки, розташовані у селах.

Зокрема, у розробленому Держлікслужбою України проекті Критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов’язаної з виробництвом лікарських засобів, імпортом лікарських засобів, оптовою та роздрібною торгівлею лікарськими засобами, і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою України з лікарських засобів, пропонується встановити, що:

  • суб’єкти господарювання, які здійснюють виробництво (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки, перевіряються планово не частіше ніж один раз на три роки;
  • суб’єкти господарювання, які проваджують господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами через аптеки, розташовані у селах, перевіряються планово не частіше ніж один раз на п’ять років.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді