На Миколаївщині розпочався місячник боротьби із туберкульозом

Починаючи з 13 березня усі бажаючі можуть безоплатно пройти обстеження на туберкульоз у пересувному флюорографі.

Протягом місяця, починаючи з 13 березня 2014 року, у Миколаєві на площі Леніна діятиме пересувний флюорограф, де усі бажаючі мають змогу безоплатно пройти обстеження та консультацію лікаря обласного протитуберкульозного диспансеру. За декілька днів роботи флюорографу профілактичне обстеження вже пройшли понад 100 мешканців Миколаївщини.

Також у межах заходу в Миколаївській облдержадміністрації відбувся круглий стіл на тему: «Обстеження та лікування від туберкульозу в Україні — доступність та рівні можливості для всіх» за участю керівництва обласного управління охорони здоров’я, головних лікарів та фахівців профільних лікарень, обласної організації Товариства Червоного Хреста та представників громадських організацій.

Як зазначила під час заходу головний позаштатний фтизіатр Миколаївської області Євгенія БАНЕНКОВА, у 2013 році порівняно із 2012 роком, завдяки плідній співпраці обласної влади та медиків Миколаївщини всіх рівнів, вдалося значно знизити рівень захворюваності, розповсюдженості та смертності від туберкульозу і водночас підвищити показники виявлення захворювань, що допомагає більш ефективно проводити лікування.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді