МОЗ збирає заявки від закладів охорони здоров’я щодо закупівлі необхідних лікарських засобів і виробів медичного призначення

Згідно наданих закладами охорони здоров’я заявок буде здійснено подальше забезпечення закладів охорони здоров’я. Перші суттєві поставки лікарських засобів та виробів медичного призначення очікуються у травні 2014 року.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) розпочало збір заявок від регіональних закладів охорони здоров’я щодо необхідних лікарських засобів та виробів медичного призначення.  Це робиться з метою їх вчасної закупівлі за державний кошт.

Наразі узагальнюються і аналізуються заявки для забезпечення трансплантації органів і тканин, на закупівлю актиретровірусних препаратів для лікування ВІЛ/СНІДу, за напрямами забезпечення хворих дітей, зокрема, лікування хвороби Гоше, мукополісахаридозу, аутизму, фенілкетонурії, муковісцидозу, дитячого церебрального паралічу, гемофілії, ювенільного ревматоїдного артриту, вроджених імунодефіцитів, хронічних вірусних гепатитів, для скринінгу на фенілкетонурію, гіпотеріоз, адреногенітальний синдром і муковісцидоз тощо, а також для забезпечення препаратами для хворих на гемофілію дорослого віку, розсіяного склерозу, вірусних гепатитів В і С, забезпечення репродуктивного здоров’я нації тощо.

Також розпочинається збір заявок на закупівлю імунобіологічних і онкологічних (онкогематологічних) препаратів, медикаментів і медичних виробів для лікування серцево-судинних захворювань тощо.

Згідно наданих закладами охорони здоров’я заявок буде здійснено подальше забезпечення закладів охорони здоров’я. Перші суттєві поставки очікуються у травні 2014 року.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді