Міністерство охорони здоров’я України і надалі підтримуватиме громадські ініціативи у боротьбі з тютюнопалінням

За словами Олега МУСІЯ, в Україні буде прискорено адаптацію національного законодавства до європейських норм, які більш жорстко регулюють питання обігу тютюну.

7 квітня 2014 року відбулася зустріч Міністра охорони здоров’я Олега МУСІЯ з Президентом міжнародної організації «Кампанія за майбутнє дітей без тютюну» Метом МАЕРМОМ та Головою правління громадської організації «Центр громадянського суспільства «Життя» Андрієм СКІПАЛЬСЬКИМ. Темою зустрічі стало продовження співпраці у галузі боротьби з тютюнопалінням.

Міністр охорони здоров’я розповів, що Україні завдяки співпраці громадського сектору та органів влади вдалося досягти суттєвих успіхів у боротьбі зі шкідливою звичкою. Зокрема, позитивний вплив на здоров’я українців справила законодавча заборона паління у громадських місцях. Одним із стримуючих факторів також стане підвищення розміру акцизного збору на тютюнові вироби.

Олег МУСІЙ підкреслив, що за оцінками міжнародних експертів, Україна є одним із лідерів у боротьбі з тютюнопалінням, але основною метою є очолити процес. Міністр запевнив, що усіляко підтримуватиме громадські ініціативи у цій царині. Він також зазначив, що Уряд разом з громадськістю докладатиме всіх зусиль для унеможливлення діяльності у державі тютюнового лобі.

Мет МАЕРС сказав, що Україна має шанси стати моделлю для інших країн у справі обмеження поширення паління та висловив готовність підтримувати роботу Міністерства у зазначеному напрямку. Він переконаний, що під керівництвом Олега МУСІЯ охорона здоров’я населення справді стане пріоритетом Міністерства.

Міністр зауважив, що з огляду на євроінтеграційні процеси буде прискорено адаптацію національного законодавства до європейських норм, які більш жорстко регулюють питання обігу тютюну. Він також наголосив на необхідності створення Державної програми боротьби з тютюнопалінням. Олег МУСІЙ підкреслив виключне значення проведення активної просвітницької роботи, культивування у державі здорового способу життя, починаючи з виховання дітей у дошкільних закладах.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді