Продовження Пілотного проекту із регулювання цін на лікарські засоби для гіпертоніків

Проект почав свою реалізацію 1 червня 2012 року, а у 2013 році він охопив майже 7 мільйонів осіб.

Міністерство охорони здоров’я України планує продовжити реалізацію Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою (далі — Проект). Про це йшлася мові під час селекторної наради з регіонами, що відбулась 26 червня 2014 року.

Одним з головних важелів продовження Проекту стали позитивні результати запровадження державного регулювання цін. Зокрема, відсоток звернень хворих на гіпертонічну хворобу до лікарів зріс до 75%, із них 44,4% отримували антигіпертензивні лікарські засоби впродовж 3-х місяців, а до проекту — лише 15% хворих отримували лікування. Також зменшилась кількість викликів швидкої медичної допомоги з приводу гіпертензивних кризів на 16% та кількість інсультів серед пацієнтів, що отримували антигіпертензивне лікування (на 6,4 %).

Нагадаємо, що Проект почав свою реалізацію 1 червня 2012 року, а у 2013 році він охопив майже  7 мільйонів осіб. Кількість виписаних рецептів на часткове відшкодування вартості лікарських засобів — понад 20 мільйонів, з них за понад 8 мільйонів рецептів здійснено часткове відшкодування вартості лікарських засобів. Кількість аптечних закладів, задіяних у Пілотному проекті — понад 12 тисяч.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді