МОЗ простить надати Україні імунобіологічні препарати в якості гуманітарної допомоги

Однією з причин звернення стало недофінансування Загальнодержавної програми імунопрофілактики у розмірі близько 400 мільйонів гривень.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) звернулось до Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні та до Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) у нашій державі з проханням знайти можливість надання невідкладної допомоги у забезпеченні імунобіологічними препаратами.

Однією з причин такого звернення стало недофінансування Загальнодержавної програми імунопрофілактики у розмірі близько 400 мільйонів гривень. Нестача фінансування стала наслідком збільшення кількості дітей, які не щеплені, або були вакциновані із порушенням термінів.

Зважаючи на це, МОЗ простить Всесвітньо організацію охорони здоров’я (ВООЗ) та ЮНІСЕФ знайти можливість поставки в Україну імунобіологічних препаратів в якості гуманітарної допомоги.

Окрім цього, з аналогічним проханням МОЗ звернулося до Представництва Світового банку в Україні та до Фонду народонаселення ООН в Україні.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді