Ліцензування діяльності з обігу наркотичних (психотропних) лікарських засобів

Читайте, що змінилося в питаннях ліцензування діяльності з обігу наркотичних (психотропних) лікарських засобів, а також завантажте нові бланки заяви, відомостей про матеріально-технічний стан.

Для  створення нового закладу, в якому планується провадити діяльність з обігу наркотичних лікарських засобів, потрібно надіслати письмове повідомлення в орган ліцензування. До повідомлення додають документи, що вказані в пункті 6 Ліцензійних умов. Зверніть увагу, що окрім цих документів, ніяких інших орган ліцензування вимагати від ліцензіата не має права.

Ліцензування діяльності з обігу наркотичних (психотропних) лікарських засобів

Завантажте бланк опису документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії

Ліцензування діяльності з обігу наркотичних (психотропних) лікарських засобівЧитайте: "Фармаконагляд у ЛПЗ за новими правилами"

Обов’язки ліцензіата:

  • Надсилати  письмове повідомлення в орган ліцензування про зміни у документах, які додають до заяви про отримання ліцензії. Зробити це потрібно протягом одного місяця після настання цих змін. 
  • У разі розширення видів господарської діяльності подавати заяву про розширення видів господарської діяльності з вказуванням, який саме вид діяльності планується провадити.
  • Зберігати документи, копії яких додають до заяви про отримання ліцензії, а також документів, які підтверджують правдивість відомостей, що у них містяться.

Ліцензування діяльності з обігу наркотичних (психотропних) лікарських засобів

Завантажте бланк заяви про отримання ліцензії

Відтепер документи можна надсилати поштою, але при цьому додавати опис складових, подавати нарочно або ж за допомогою телекомунікаційних способів.

!Важливо: Змінилися форми трьох документів: заяви про отримання ліцензії, довідки про стан матеріально-технічної бази та довідки про працівників і їхній освітній і кваліфікаційний рівень.

Ліцензування діяльності з обігу наркотичних (психотропних) лікарських засобівЧитайте: "Ятрогенія: причини, наслідки, профілактика"

Ліцензування діяльності з обігу наркотичних (психотропних) лікарських засобів

Завантажте бланк відомостей про стан матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання, наявність персоналу із зазначенням його освітнього і кваліфікаційного рівня.

Плата за ліцензування – один прожитковий мінімум для працездатних осіб. Хоча законодавством може бути визначений і інший розмір оплати.

Ліцензію на бланку також уже можна не оформлювати, адже тепер її наявність підтверджує запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань про рішення органу ліцензування щодо наявності у суб’єкта господарювання права на провадження визначеного ним виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню (пп. 5 п. 1 ст. 1 Закону № 222).

Зверніть увагу: якщо у закладу вже була ліцензія, яка діяла і на момент прийняття Закону № 222, то вона і надалі залишається дійсною. 

Ліцензування діяльності з обігу наркотичних (психотропних) лікарських засобівЧитайте: "Заробітна плата медичних працівників 2017"

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді