Карта пацієнта, який вибув із стаціонару: форма № 066/о

Завантажте бланк медичної форми № 066/о та дізнайтеся, як зберігати та заповнювати цей документ

Як виписати зі стаціонару пацієнта, якому нікуди йти

Медична документація: форма 066/о+ додаток «Коди стаціонарних відділень закладів охорони здоров’я України»

Форма первинної облікової документації «Карта пацієнта, який вибув із стаціонару, №_» 066/о, інструкція щодо заповнення затверджені наказом МОЗ від 14.02.2012 № 110 (у редакції наказу МОЗ від 21.01.2016 № 29).

Увага! Зміни. Медзаклади, зокрема й ФОП, які мають ліцензію на медпрактику та вносять медичні записи про госпіталізацію та про виписку зі стаціонару до Реєстру медичних записів, записів про направлення та рецептів в електронній системі охорони, ф. 066/о не ведуть. На вимогу пацієнта йому надають витяг з цього реєстру (наказ МОЗ від 28.02.2020 № 587).

Карта хворого, який вибув із стаціонару, — бланк 006/о

Карта пацієнта, який вибув із стаціонару: форма № 066/о

Скачати

Медична форма 066/о: хто і як заповнює

Карту пацієнта, що вибув із стаціонару (форма 066/о) заповнює лікар, який веде пацієнта. Одночасно він вносить дані також в епікриз таких медичних форм:

Цю форму заповнюють на кожного пацієнта, якого виписали зі стаціонару або в разі його смерті.

NB! Лікар повинен повністю заповнювати всі пункти, окрім 7 і 7.1. В них дані вносять тільки тоді, коли пацієнт дав на це згоду.

Медичні працівники приймального відділення заповнюють титульну сторінку форми з 1-го по 11-й пункти, підкреслюють номер відповідної карти стаціонарного хворого. Водночас мають заповнити дані про пацієнта у медичній формі, номер якої підкреслили: № 003/о, № 003-1/о, № 096/о, № 097/о.

У пункті 6 зазначають код країни, громадянином якої є пацієнт, згідно з Переліком кодів країн світу для статистичних цілей (раніше вказували код відповідно до Класифікації країн світу, яка вже втратила чинність).

У пункті 11 — найменування та код ЗОЗ, який направив пацієнта на госпіталізацію, згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України.

Щоб вказати діагноз та код захворювання в пунктах 12, 21, 22.1, 24, застосовують МКХ-10.

Підпункт 22.2 оформлюють відповідно до пункту 11 форми № 106/о «Лікарське свідоцтво про смерть № _».

Якщо пацієнту проводились медичні процедури чи хірургічні операції, то в пункті 23 код і назву процедури чи операції вказують згідно з Тимчасовим галузевим класифікатором оперативних утручань, затвердженим наказом МОЗ від 14.02.2007 № 67.

В карту хворого, який вибув зі стаціонару, обов’язково вносять дані про лікуючого лікаря:

  • ПІБ
  • підпис лікаря
  • реєстраційний номер
  • дата заповнювання

Електронна форма карти має містити ту саму інформацію, що й її паперовий варіант.

Форма МОЗ 066/о зберігається впродовж 5 років, а в самому відділенні документ знаходиться до виписки чи смерті пацієнта.



зміст

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді