Посади робітників для штату харчоблоку лікарні у Класифікаторі професій

Враховуючи Додаток 47 наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23 лютого 2000 р. № 33 (далі — Наказ № 33) та відповідно до Національного класифікатора України «Класифікатор професій ДК 003:2010» (далі — КП) до штату кухонь і їдалень може бути внесено такі посади:

  • Шеф-­кухар (з кодом КП 5122);
  • Кухар (5122);
  • Кухонний робітник (9132);
  • Мийник посуду (9132);
  • Офіціант (5123);
  • Молодша медична сестра-­буфетниця (5132);
  • Сестра-­господиня їдальні (4131);
  • Пекар (7412).

Крім того, як свідчить практика, згідно з умовами, визначеними у пункті 2 Наказу № 33, до штатних розписів лікувально-­профілактичних закладів іноді вносять посаду «Сестри медичної з дієтичного харчування» (3231). У той же час звертаємо увагу, що професійну назву роботи «Чистильника плодоовочів та картоплі», яка визначена у Наказі № 33, у КП не передбачено.

Звертаємо увагу на те, що структуру та правила розроблення змісту розділів посадової (робочої) інструкції визначено у Загальних положення Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 1, розділи 1, 2), де обов’язковою нормою є:

  • затвердження посадової (робочої) інструкції керівником підприємства (або іншою уповноваженою особою);
  • погодження робочої інструкції з профспілковим комітетом;
  • ознайомлення працівника під розпис з посадовою (робочою) інструкцією.

Норма щодо попереднього погодження посадової (робочої) інструкції працівника з представником юридичної служби підприємства, його безпосереднім керівником тощо Загальними положеннями не регламентується і визначається підприємством самостійно.

У наших наступних номерах ви знайдете зразки типових посадових (робочих) інструкцій працівників кухонь та їдалень у лікувально-­профілактичних закладах.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді