Чи можна перевести головну медичну сестру на посаду заступника головлікаря з медсестринства?

Чи можна перевести головну медичну сестру на посаду заступника головлікаря з медсестринства?

Посада заступника головного лікаря з медсестринства вводиться в закладах охорони здоров’я відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 23.02.2000 № 33» від 02.11.2007 № 688 (далі — Наказ № 688) у таких закладах охорони здоров’я:

  • кожній обласній лікарні;
  • центральних міських та міських лікарнях на 300 і більше ліжок;
  • центральних районних, районних лікарнях на 200 і більше ліжок;
  • кожній обласній дитячій лікарні та у міських дитячих лікарнях на 300 і більше ліжок;
  • психіатричних лікарнях на 300 і більше ліжок.

У зв’язку з наведеним внесено зміни до додатку 46 щодо збільшення загального числа заступників головного лікаря в закладах, віднесених до ІІ–ІV груп з оплати праці, — до 5 одиниць та у закладах, віднесених до І групи, — до 6 одиниць. Наведені зміни запроваджені з 1 січня 2008 року.

На посаду заступника з медсестринства призначаються особи, які мають базову вищу освіту (бакалавр) в галузі знань «Медицина» за спеціальністю «Сестринська справа» та стаж роботи за фахом не менше 5 років.

Слід зазначити, що згадані накази застосовуються в обов’язковому порядку лише при формуванні штатів закладів охорони здоров’я, які фінансуються з усіх рівнів державних бюджетів.

Приватні заклади охорони здоров’я можуть застосовувати наведені штатні нормативи як рекомендаційні. Отже, посада заступника головного лікаря з медсестринства може бути введена, а за наявності відповідної кваліфікації головну медичну сестру може бути переведено
на таку посаду.               

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді