Приклад наказу про затвердження правил дій медперсоналу щодо санепідрежиму

Скачайте приклад наказу Про затвердження правил та локальних протоколів дій медперсоналу з дотримання санітарно-гігієнічного та санітарно-протиепідемічного режиму.

Приклад наказу Про затвердження правил та локальних протоколів дій медперсоналу з дотримання санітарно-гігієнічного та санітарно-протиепідемічного режиму

Виконавчий орган Зразківської міської ради
(Зразківська міська державна адміністрація)
Зразківська міська клінічна лікарня

НАКАЗ

23 жовтня 2017 року                                     м. Київ                                   № 654

Про затвердження правил
та локальних протоколів
дій
медичного персоналу
з дотримання санітарно-гігієнічного
та санітарно-протиепідемічного режиму

На виконання постанов Кабінету Міністрів України «Питання запобігання та захисту населення від ВІЛ-інфекції та СНІД» від 18.12.1998 № 2026«Про затвердження Порядку та умов обов’язкового страхування медичних працівників та інших осіб на випадок інфікування вірусом імунодефіциту людини під час виконання ними професійних обов’язків, а також на випадок настання у зв’язку з цим інвалідності або смерті від захворювань, зумовлених розвитком ВІЛ-інфекції, і переліку категорій медичних працівників та інших осіб, які підлягають обов’язковому страхуванню на випадок інфікування вірусом імунодефіциту людини під час виконання ними професійних обов’язків, а також на випадок настання у зв’язку з цим інвалідності або смерті від захворювань, зумовлених розвитком ВІЛ-інфекції» від 16.10.1998 № 1642 та наказів Міністерства охорони здоров’я України «Про організацію контролю та профілактики післяопераційних гнійно-запальних інфекцій, спричинених мікроорганізмами, резистентними до дії антимікробних препаратів» від 04.04.2012 № 236«Про затвердження методичних рекомендацій «Епідеміологічний нагляд за інфекціями області хірургічного втручання та їх профілактика» від 04.04.2008 № 181«Про затвердження Стандарту інфекційного контролю за туберкульозом в лікувально-профілактичних закладах, місцях довгострокового перебування людей та проживання хворих на туберкульоз» від 18.08.2010 № 684«Про організацію та проведення заходів по боротьбі з педикульозом» від 28.03.1994 № 38«Про вдосконалення організації медичної допомоги хворим на ВІЛ-інфекцію/СНІД» від 25.05.2000 № 120«Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Дезінфекція, передстерилізаційне очищення та стерилізація медичних виробів в закладах охорони здоров’я» від 11.08.2014 № 552«Про затвердження Методичних рекомендацій «Очищення, дезінфекція та стерилізація наркозно-дихальної апаратури» від 12.03.2010 № 221«Про затвердження Інструкції зі збору, сортування, транспортування, зберігання, дезінфекції та прання білизни у закладах охорони здоров’я» від 30.04.2014 № 293, «Про внесення змін до Інструкції зі збору, сортування, транспортування, зберігання, дезінфекції та прання білизни у закладах охорони здоров’я» від 30.07.2014 № 529 та з метою запобігання внутрішньолікарняним хворобам у Зразківській міській клінічній лікарні, забезпечення безпечного, комфортного перебування пацієнтів та профілактики захворювань у медичних працівників при виконанні професійних обов’язків

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити правила та локальні протоколи дій медичного персоналу з дотримання санітарно-гігієнічного та санітарно-протиепідемічного режиму.

2. Впровадити у відділеннях (підрозділах) Зразківської міської клінічної лікарні:

2.1. Правила санітарної обробки зовнішніх поверхонь наркозно-дихальної апаратури;

2.2. Правила дезінфекції та стерилізації наркозно-дихальної апаратури;

2.3. Локальний протокол дій медичної сестри — анестезиста при дезінфекції та стерилізації наркозно-дихальної апаратури;

2.4. Правила роботи у перев’язувальному кабінеті;

2.5. Локальний протокол дій медперсоналу при генеральному прибиранні у перев’язувальному кабінеті;

2.6. Правила проведення поточного прибирання у перев’язувальному кабінеті;

2.7. Правила прибирання в операційному блоці;

2.8. Локальний протокол дій операційної сестри медичної при накриванні стерильного столу;

2.9. Правила дотримання санітарно-гігієнічного та санітарно-протиепідемічного режиму у приміщеннях, що потребують особливого режиму;

2.10. Правила генерального прибирання в операційному блоці;

2.11. Локальний протокол дій медперсоналу при генеральному прибиранні в операційному блоці;

2.12. Правила дотримання санітарно-протиепідемічного режиму у хірургічному відділенні;

2.13. Правила поведінки та роль операційної сестри медичної у дотриманні санітарно-протиепідемічного режиму;

2.14. Правила поведінки та роль медичної сестри хірургічного відділення;

2.15. Правила дотримання санітарно-протиепідемічного режиму у приймальному відділенні;

2.16. Локальний протокол дій медичного персоналу під час прибирання приймального відділення;

2.17. Правила надання першої допомоги при отруєнні педикулоцидами;

2.18. Правила проведення протипедикульозних заходів у приймальному відділенні;

2.19. Локальний протокол дій медперсоналу при проведенні санітарної обробки пацієнтів на педикульоз.

3. Завідувачу організаційно-методичного відділу Вінграновській В.П. організувати тиражування та розповсюдження правил та локальних протоколів дій медичного персоналу при дотриманні санітарно-гігієнічного та санітарно-протиепідемічного режиму і внести до реєстру медико-технологічних документів Зразківської міської клінічної лікарні.

Приклад наказу про затвердження правил дій медперсоналу щодо санепідрежимуЧитайте: "Сімейна медсестра: як зміняться професійні завдання працівника?"

 

4. Заступникам головного лікаря з хірургічної допомоги Вишницькому Д.Т., з терапевтичної допомоги Самійленко Н.В. забезпечити виконання правил та локальних протоколів дій медперсоналу з дотримання санітарно-гігієнічного та санітарно-протиепідемічного режиму у відділеннях (підрозділах) Зразківської міської клінічної лікарні.

5. Завідувачам відділень, старшим медичним сестрам контролювати дотримання медперсоналом правил та локальних протоколів дій медперсоналу з дотримання санітарно-гігієнічного та санітарно-протиепідемічного режиму.

6. Лікарю-епідеміологу Захарченко П.О., головній медичній сестрі Клименко С.М. контролювати у відділеннях роботу медперсоналу з використанням правил та локальних протоколів дій медперсоналу з дотримання санітарно-гігієнічного режиму.

7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника головного лікаря з хірургічної допомоги — голову комісії з інфекційного контролю Вишницького Д.Т.

Головний лікар                                     Головний                            В. В. Головний

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді