Застосування методу лікування, не затвердженого клінічними протоколами надання медичної допомоги

Застосування методу лікування, не затвердженого клінічними протоколами надання медичної допомоги

Нормативи надання медичної допомоги дорослому населенню в амбулаторно-поліклінічних закладах за спеціальністю «наркологія» (далі — Нормативи), затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження нормативів надання медичної допомоги та показників якості медичної допомоги» від 28.12.2002 № 507 щодо лікувальних заходів до нозологічної форми «Розлади психіки та поведінки внаслідок вживання алкоголю. Синдром залежності на даний час утримання. Рання ремісія», передбачають одноразове застосування методу О. Р. Довженка за необхідності (відповідно до авторського свідоцтва
SU № 1165392) в комплексі з реабілітаційними заходами.

Зазначені Нормативи регламентують обсяг та якість медичної допомоги в лікувально-профілактичних закладах України. Уніфікований клінічний протокол медичної допомоги покроково визначає процес надання медичної допомоги і, перш за все, регламентує організацію медичної допомоги, забезпечення виконання стандартів медичної допомоги при веденні конкретного пацієнта.

Нормативним документом регіонального рівня, що спрямований на забезпечення надання безперервної, ефективної та економічно доцільної медичної допомоги при певних захворюваннях та інших патологічних станах, відповідно до положень клінічної настанови, стандарту та уніфікованого клінічного протоколу забезпечує координацію та упорядкування за часовим графіком технологій і методів надання медичної допомоги міждисциплінарного змісту, регламентує ключові етапи реєстрації медичної інформації та ведення клінічного аудиту, є локальний протокол медичної допомоги.

Застосування методу О. Р. Довженка як технології, включеної до Нормативів у закладах охорони здоров’я, може відбуватися за умови, що затверджені в конкретному закладі локальні протоколи медичної допомоги передбачають можливість застосування цього методу та відповідним чином погоджені.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді