Зарахування часу проходження клінічної ординатури до страхового стажу

Зарахування часу проходження клінічної ординатури до страхового стажу

Порядок обчислення страхового стажу, що дає право на призначення грошової допомоги та її виплати, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1191.

Згідно з цим Порядком до страхового стажу, що визначає право на виплату грошової допомоги, зараховують періоди роботи у закладах та установах державної та комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років відповідно до пунктів «е»–«ж» статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 05.11.1991 № 1788­XII.

Час навчання у клінічній ординатурі не зараховується до стажу, який дає право на пенсію за вислугу років, а відтак він не може бути зарахований і до стажу, який дає право на виплату грошової допомоги.

Право на грошову допомогу можливо мати у разі, якщо:

  • на день досягнення пенсійного віку, передбаченого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 № 1058­IV, запитувач буде працювати в закладах та установах державної або комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років відповідно до пунктів «е»–«ж» статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 05.11.1991 № 1788-XII;
  • наявний страховий стаж на зазначених посадах: для чоловіків — 35 років, для жінок — 30 років;
  • до призначення пенсії за віком запитувач не отримував будь-якої іншої пенсії.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді