Чи може КНП купити StarLink

457
Автор
адвокат, партнер Юридичної фірми «STATUS», член Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики України НААУ

Запитання

Чи може КНП самостійно придбати StarLink?

Відповідь

На це запитання в експертно-правовій системі "Експертус Медзаклад" дала відповідь Юлія Миколаєць, адвокатка, партнерка юридичної фірми STATUS.

Економічний аналіз діяльності закладу охорони здоров’я Через відключенням світла в закладах охорони здоров’я виникають проблеми з провідним інтернетом, мобільний інтернет і мережа теж часто не працюють. Бізнес почав закуповувати генератори і станції StarLink. Багато комунальних медзакладів так само закупили або отримали генератори безоплатно. А чи може КНП самостійно придбати StarLink?

На жаль, ні. Справа в тому, що офіційно купити в Україні StarLink не можна, лише через перекупників. Для КНП цей варіант не підійде через проблеми з оформленням гарантійних і дозвільних документів перекупників на продаж такого обладнання.

Щоб придбати StarLink офіційно за кордоном, КНП потрібно мати відповідний валютний рахунок. До того ж доведеться довго чекати на оформлення покупки й доставку станції.

Тож найлегше отримати Starlink офіційно через розподіл МОЗ або через благодійний фонд, який самостійно купить і безкоштовно передасть обладнання лікарні.

 

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою