Інновації серцево-судинної хірургії у Херсонській клінічній лікарні

У липні 2014 року хірургами Херсонської обласної клінічної лікарні було успішно виконано три операції на «відкритому серці», а серцево-судинні хірурги виконали низку нових оперативних втручань.

У липні 2014 року хірургами Херсонської обласної клінічної лікарні було успішно виконано три операції на «відкритому серці», а серцево-судинні хірурги виконали низку нових оперативних втручань. Окрім цього, продовжується впровадження нової методики «лазерної вентектомії».

Вперше в області серцево-судинні хірурги виконали операцію по створенню судинного доступу для хронічного діалізу з використанням спеціального штучного судинного протезу. Протез імплантовано пацієнту у стегно, що дозволяє суттєво збільшити тривалість гемодіалізу. Раніше пацієнтів, які потребували довготривалого гемодіалізу, направляли на таку операцію до іншої області або взагалі відмовляли у проведенні. Нагадаємо, що з березня цього року у лікарні відкрито Центр нефрології, діалізу та перитонеального діалізу.

Також у липні, вперше в Херсонській області, виконано унікальну операцію на серці з використанням штучного кровообігу. Пацієнту було зупинено серце і одночасно виконано дві операції: протезування мітрального клапану та аорто-коронарне шунтування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57241

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89637

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді