МОЗ пропонує спростити процедуру перереєстрації лікарських засобів

Передбачається, що лікарський засіб після першої реєстрації потрібно буде перереєструвати лише один раз – через п’ять років. З дня державної перереєстрації ліки пропонується застосовувати протягом необмеженого строку.

Наразі, за діючим Законом України «Про лікарські засоби» від 04.04.1996 № 123/96-ВР, перереєстровувати лікарські засоби необхідно кожні п’ять років. А отже, кожні п’ять років необхідно збирати необхідні документи.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) розробило законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» (щодо обігу лікарських засобів та державного контролю якості ввезених на територію України лікарських засобів)». Ним передбачається, що лікарський засіб після першої реєстрації потрібно буде перереєструвати лише один раз — через п’ять років. З дня державної перереєстрації ліки пропонується застосовувати протягом необмеженого строку.

«Після закінчення строку, протягом якого було дозволено застосування лікарського засобу в Україні, його подальше застосування можливе за умови перереєстрації. Після перереєстрації строк застосування в Україні лікарського засобу не обмежується. Лікарські засоби, випущені в обіг під час строку, протягом якого лікарський засіб було дозволено до застосування в Україні, можуть застосовуватись до закінчення їх терміну придатності, визначеного виробником та зазначеного на упаковці», — зазначається у законопроекті.

Крім того, за словами Міністра, саму процедуру перереєстрації буде пришвидшено. Олег МУСІЙ висловив сподівання, що законопроект буде подано на розгляд парламенту як невідкладний і Верховна Рада України його підтримає.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9234

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді