Дипломанткою Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності стала медсестра з Волині

У Черкасах 11–13 вересня відбувся Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер «Ескулап-професіонал». Переможницею конкурсу стала медична сестра стоматологічного відділення Любешівської центральної районної  Надія ПАВЛЮЧИК

Конкурс медсестринства складався з трьох етапів. Спочатку учасниці мали дати відповідь на сто запитань з педіатрії, хірургії, терапії, невідкладної допомоги і з інфекційних захворюваннях протягом ста хвилин. Наступний етап мав на меті перевірити їхні практичні навички з усіх галузей. Наприкінці змагань медичні сестри мали продемонструвати правила хірургічної гігієнічної обробки та антисептики рук.

Оцінювали конкурсанток представники Міністерства охорони здоров’я України, члени Асоціації медичних сестер України, а також провідні спеціалісти з медсестринства з усієї держави.

Дипломанткою Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності стала медсестра з ВолиніГоловний редактор журналу «Довідник головної медичної сестри» Ганна СЕМЧИШИНА привітала голову Асоціації медичних сестер Черкащини Ларису ХРЕНОВУ та призерку конкурсу цінними подарунками та сертифікатами на річну передплату професійного медичного видання. Також вона висловила учасницям своє захоплення їхньою майстерністю і побажала успіхів у подальших змаганнях.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді