Спрощено процедуру державної реєстрації імунобіологічних препаратів

Зареєстровано наказ Міністерства охорони здоров’я України, який передбачає можливість застосування спрощених вимог до державної реєстрації вакцин перекваліфікованих ВООЗ або вакцин, що зареєстровані в країнах , де регулятивні органи застосовують високі стандарти до якості

Зареєстровано Наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до Порядку проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, що подаються на державну реєстрацію (перереєстрацію), а також експертизи матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів протягом дії реєстраційного посвідчення» від 11.08.2014 № 566.

Документ передбачає можливість застосування спрощених вимог до державної реєстрації вакцин перекваліфікованих ВООЗ або вакцин, що зареєстровані в країнах, де регулятивні органи застосовують високі стандарти до якості. Прийняття наказу надасть змогу створити більш привабливі умови для реєстрації в Україні тих вакцин, які вже мають доведені показники ефективності, безпеки та якості за кордоном.

Основна мета наказу — створити належне забезпечення населення імунобіологічними препаратами, в тому числі у зонах АТО, введення воєнного, надзвичайного стану та задля виконання Загальнодержавної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб.

Наказ набирає чинності зо дня його офіційного опублікування.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді