Українці забезпечені протиправцевою вакциною до кінця 2015 року

До аеропорту «Бориспіль» прибув другий транш гуманітарного вантажу від ВООЗ — 300 тисяч вакцин правцевого анатоксину вартістю понад 325 тисяч гривень

Цього обсягу вистачить для задоволення потреб населення України протягом 2015 року.

За даними прес-служби МОЗ України, гуманітарний вантаж транспортовано до складів ДП «Укрвакцина», де він буде розподілений по регіонах. Заступник міністра охорони здоров’я Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ зазначив, що в першу чергу вакцинами забезпечать регіони, де тривають бойові дії, та області, які приймають постраждалих.

«Протиправцевий анатоксин в першу чергу необхідний для щеплення поранених, оскільки існує загроза зараження гострим інфекційним захворюванням. Разом з тим, нам вистачить цих обсягів і для того, щоб забезпечити країну вакциною у 2015 році на 100%», — зазначив Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ.

22 вересня 2014 року Всесвітня організація охорони здоров’я надала Україні перший транш гуманітарної допомоги на суму 2,4 мільйони гривень, достатнього для лікування 170 тисяч пацієнтів протягом трьох місяців. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді