Педагоги Києва зможуть безоплатно перевіритись на рак молочної залози

Акція проходить у рамках заходів до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози та приурочена до Дня вчителя

З 6 по 17 жовтня вчителі Святошинських і Деснянських шкіл зможуть безоплатно зробити УЗД молочних залоз та проконсультуватися у лікаря-мамолога.

Володимир ПЕДЬКО, керівник відділу онкології компанії ТОВ «Рош Україна», повідомив про довготривалість проекту: «Ми вже оглянули близько 3 тисяч журналісток. Акція продовжується обстеженням освітян. Це найнезахищеніший прошарок населення. Наша компанія має соціальну відповідальність перед людьми. У такий час ціни компанії не були підняті. Це великий додатковий внесок компанії для людей».

Генеральний директор клініки «Інновація» Павло ГРИНЕВИЧ наголосив на актуальності проблеми раку молочної залози серед жінок в усьому світі. «В Україні щогодини одна жінка помирає через цю хворобу. Однак раку не потрібно боятися. При сьогоднішніх можливостях медицини та за раннього виявлення — це виліковна хвороба. Це і є мета нашої акції. Вона триває вже 3 дні. І вже за перші два дні ми виявили 20% жінок, які потребують додаткових консультацій мамолога», — сказав Павло ГРИНЕВИЧ.

Також він констатував, що рак молочної залози в Україні помолодшав: «Зараз на практиці ми зустрічаємо рак у молодих жінок від 24 років. Одні з основних причин цього — дуже потужний стресогенний чинник та забруднене довкілля».

Організаторами заходу стали Громадська спілка «Міжнародний Клуб лікарів та фармацевтів» та фармацевтична компанія ТОВ «Рош Україна», партнером — онкологічна клініка «Інновація». Мета проекту — привернути увагу жінок до високого ризику захворювання раком молочної залози, проінформувати про методи запобігання, профілактику та лікування раку грудей.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді